Hemvändare etablerar

on torsdag, 28 juni 2018.

Hasse Maria Nyköping beskurenHasse Johansson äger och driver företaget PR & Media AB som arrangerar mässor runt om i landet. Uppväxten delades mellan lägenheten i Södertälje och på gården i Viskan. ”Sveriges meste mässarrangör” beskrivs företaget som och det har ca 450 mässor i bagaget.  - Idag har vi vårt säte i Orsa, men jag och min sambo Maria letar efter en gård i Medelpad, berättar Hasse som just nu arbetar intensivt med Sundsvallsregionens Hem & Villamässa.

Miraklet i Viskan
Filmen utspelar sig i ungdomsårens kuliss och en slumrande längtan efter att återigen skaffa en gård i trakten väcktes. – Vi förenar ofta nytta med nöje, vårt arbete är något av en livsstil och då tänkte vi satsa på både jobb och boende i regionen. 

- Vi etablerar bara event där vi har själ och hjärta med oss. Malmömässan har bett oss komma och jobba där ett flertal gånger, men vi tackar nej, då vi inte har någon koppling till staden. 
Företaget hade redan gjort ett antal framgångsrika upplagor av Medelpads Trädgårdsmässa i Timrå och flera nöjda utställare efterfrågade en mässa på hösten med fokus på bostad/hem/hus.  Sagt och gjort, idag driver PR & Media inte bara trädgårdsmässan utan även Sundsvallsregionens Hem & Villamässa. Någon gård har ännu inte blivit inköpt. – Vi vill ju hamna precis rätt, vid Ljungan, så nära det gamla familjehemmet som möjligt så vi letar vidare, berättar Hasse som var på väg till en visning för ett par månader sedan när objektet såldes. Det är ju knepigt när vi reser så mycket i hela Mellansverige, men just då var vi i Sundsvall på jobb, men på vägen ut till Viskan skrev säljaren på. Jag var inte snabb nog. 
Tills vidare kollar paret på filmen och njuter av kusinens insats som fånge på anstalten.

Nyckelord för företaget
Precis som med husköpet gäller det att allt ska stämma även med arbetet. PR & Medias mässor kännetecknas av stark lokal förankring, kvalitet i alla led, långsiktighet och hög servicenivå. 

– Mässan är så mycket mer än bara det som händer under två dagar i Nordichallen. Vi vill bidra till lokal utveckling genom samarbeten, nya visioner och kraftinjektion. Det händer en massa både före och efter mässan, i form av fysiska möten, artiklar, affärer, kampanjer på facebook. – Jag älskar att skapa möten mellan människor som leder till utveckling, inflikar Maria Spring, Hasses partner både privat och i företaget. 
Mässans mål och syfte är högre än bara stor kommers under mässdagarna då flera av kommunerna i regionssamarbetet deltar på mässan. Senast det begav sig hösten 2017 ställde Hudiksvall, Härnösand, Nordanstig och Sundsvall ut. – Brobyggande, det är det vi ägnar oss åt, fortsätter Maria. Mellan kommuner, mellan kommun och invånare, mellan företag, mellan företag och kunder, mellan människor. Mässans logo visar också på det.  

Skattebetalare sökes
När det globala och digitala växer sig allt större verkar människor uppskatta det lokala perspektivet allt mer. Medierna har redan märkt av det och satsar mycket på lokal sport och händelser nära människorna. Till mässan kommer lejonparten av företagen från trakten, kryddat med kvalitativa företag utifrån. De erbjuder en produkt som eventuellt saknas i det lokala utbudet och i förlängningen kanske de etablerar på orten. Detta genererar arbetstillfällen och därmed skatteintäkter. Skattebetalare är också  de deltagande kommunernas mål i förlängningen. Människor som bor på andra orter men har fritidshus i regionen är potentiella inflyttare och därmed en kommande inkomstkälla för kommunen.   

– Vi är ju själva ett bevis på att det är möjligt, att få människor att lämna storstadsregionerna och flytta ut och upp, säger Hasse med emfas. 
Regionen erbjuder både stad och land, hav och berg och det står högt i kurs hos många.  Kusten och inlandet kring navet Sundsvall har det mesta som passar de flesta, och det vill mässan påvisa. Samt att det är fullt möjligt att bo i tex Härnösand, jobba i Sundsvall och spendera fritiden med ishockeyn i Timrå. 

Trogen ambassadör
En som uppskattar livskvalitet och enkelheten i området är utställaren och entreprenören Per Lundström. Per bor i Timrå och driver Tulipa Utemiljö & Spa i Sundsvall. Han har ställt ut på PR & Medias alla mässor i trakten sedan starten. Efter åtta Trädgårdsmässor och två Hem & Villamässor konstaterar han att mässorna är bra för hans varumärke och försäljningen. – Tidigare gjorde vi bara markarbeten och trädgårdsanläggning, men nu har vi även försäljning av spabad och mässorna har varit toppen för att möta nya kunder och visa på vår nya bredd. Publiken är målmedveten och seriöst intresserad av utställarnas produkter. Det är unikt för mässor i Sundsvall där många mässor under årtionden varit mer som marknader med allsköns produkter och en publik som strosar runt lite planlöst. Jag får massor med jobb efter varje mässa!

Och om man ska vara riktigt krass är det precis det mässan och Hasses arbete går ut på – att skapa affärer och utveckling.   

Läs mer här:
Hemsida
www.sundsvallsregionsregionenshemvillamassa.se
Facebookwww.facebook.com/sundsvallsmassan/


Hasse Johansson - i korthetHasse Maria kvadrat SR16
Personporträtt

Namn: Hasse Johansson
Ålder: 60 år
Bostadsort: Orsa Grönklitt

Familj: sambo och två barn i Stockholm, kusiner i 10-tal i Medelpad
Karriär: hockeytränare, politiker, lärare, mässarrangör (i urval)
Livsmotto: Allt är möjligt och se det positiva i allt!

Om fem år: Då gör vi den 13:e upplagan av Medelpads Trädgårdsmässa och Hem & Villamässan har etablerat sig som Norrlands motsvarighet till Hem & Villamässan i Stockholm (allt behöver inte hända i Stockholm) med över 250 utställare och en publik på 8-10 000 besökare.

-----
Mässan - i korthet

Sundsvallsregionens Hem & Villamässa 2018 Logotype

Datum: 20-21 oktober
Plats: Nordichallen, Gärdehov, Sundsvall
Öppettider: kl 10-16 båda dagarna
Antal utställare: ca 200 stycken

Mässteman/priser för utställare:
Hem & Villa (800 kr/kvm)
Trädgård & Uterum (400 kr/kvm)
Inredning & Design (400 kr/kvm)
Mat & Besöksmål (400 kr/kvm)
Anmälningsavgift: 800 kr/400 kr

Entrépris för besökare:
Vuxen 70 kr
Barn (6-16 år) 15 kr
Två dagar 100 kr

Program:
Uppvisningar, prova-på, föreläsningar och dylik inom mässans teman. En höjdare i programmet presenteras härmed: Tareq Taylor lagar mat, signerar böcker och bjuder på smakprover söndag 21 oktober. 

Textförfattare: Yvonne Rigbrandt

 

Postadress

PR & Media Leasing Sverige AB
Uven 5
794 90 ORSA

Org nr 556362-1068

Kontakta oss

Hasse | 0705-22 27 20
Maria | 0708-18 28 98

Mejla oss:
hasse.johansson@prmedia.se
maria.spring@prmedia.se

Fakturaadress

PR & Media AB, Fack 910
Box 3037, 831 03 ÖSTERSUND
(endast fakturor till denna adress)

Mejla faktura som PDF:
910@faktura.scancloud.se 

Kort om oss

PR & Media är ett mäss- och eventbolag med 30 års erfarenhet och nära 300 mässor i bagaget.

PRMLogo white